Συμβουλές για όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι

0
199
Συμβουλές για όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι

Συμβουλές για όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι

Συμβουλές για όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι και για την προστασία τους από τους εξωτερικούς παράγοντες που είναι οι παρακάτω:

Ήλιος

Οι ακτίνες UV που βλάπτουν το δέρμα προκαλούν αντίστοιχες βλάβες και στα μαλλιά αν δε χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη προστασία.

Για την πρόληψη της φθοράς των μαλλιών από τον ήλιο θα βοηθούσε να φοράτε ένα καπέλο και να χρησιμοποιείτε αντηλιακό μαλλιών.

Θάλασσα

Η περιεκτικότητα των μαλλιών σας σε νερό είναι αυτό που τα κάνει να φαίνονται ελαστικά και ενυδατωμένα.

Το θαλασσινό νερό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνει το νερό από τα μαλλιά με αποτέλεσμα η τρίχα να γίνεται τραχιά και θαμπή. Καλό είναι να αποφύγετε τις βουτιές στη θάλασσα και να ξεπλένετε το θαλασσινό νερό από τα μαλλιά σας.

Χρησιμοποιήστε μια μαλακτική κρέμα που δε ξεβγάζεται για να τα ενυδατώνετε. Συμβουλές, για όμορφα μαλλιά το καλοκαίρι

Πισίνα

Μία σύντομη έκθεση σε χλωριωμένο νερό δεν θα βλάψει τα μαλλιά σας, αλλά θα τα κάνει ξηρά τουλάχιστον για μία ημέρα.Το χλώριο της πισίνας όμως αφαιρεί το λάδι και προκαλεί ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής

Πριν βουτήξετε στην πισίνα απλώστε στα μαλλιά σας μία μαλακτική κρέμα που δεν ξεπλένεται.

Ξεπλένετε τα μαλλιά σας κατά την έξοδο από την πισίνα και χρησιμοποιείτε ειδικά σαμπουάν και μάσκες για την ενυδάτωση των μαλλιών και την αποκατάσταση των ζημιών.

Λούσιμο

Αρκετοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το συχνό λούσιμο καταστρέφει το φυσιολογικό λάδι που παράγει το τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται ξηρά και θαμπά. Είναι προτιμότερο τα μαλλιά να παραμένουν καθαρά και γι’ αυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε σαμπουάν με χαμηλό pH κατάλληλο για συχνή χρήση.