Ο οδηγός για τις τέλειες μπούκλες είναι εδώ.

0
57

Μάθετε τους καλύτερους τρόπους για να διαχειριστείτε τα σγουρά μαλλιά

Κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Κρατήστε τα μαλλιά σας σε υγιή κατάσταση με τακτική περιποίηση και εβδομαδιαίες βαθιές θεραπείες.

2. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατηθούν οι μπούκλες σας είναι να διαιρέσετε τα μαλλιά σας σε τουλάχιστον πέντε τμήματα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τα προϊόντα styling στις μπούκλες, με τα δάχτυλά σας. Χρησιμοποιήστε ένα ποσό που εσείς θεωρείτε απαραίτητο.

3. Αφήστε να στεγνώσουν τα μαλλιά σας φυσικά ή χρησιμοποιήστε το πιστολάκι με μια φυσούνα μετά την εφαρμογή των προϊόντων styling.

4. Χρησιμοποιήστε μια πομάδα για φινίρισμα ή λαδάκι για να παρέχει λάμψη στο μαλλί σας.

Επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα για τις μπούκλες

Οι μάσκες μαλλιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφέρετε τα θρεπτικά συστατικά στα μαλλιά σας. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάθε εβδομάδα για να ενυδατώσετε τις μπούκλες σας και για να αφήσετε απαλά και ευκολοχτένιστα τα μαλλιά σας.

Χρησιμοποιήστε gel αυστηρά μόνο για μπούκλες, αν θέλετε έξτρα κράτημα. Μπορείτε επίσης να τα συνδυάσετε με λοσιόν όταν είναι πολύ βρεγμένα τα μαλλιά σας για να κρατήσει τις μπούκλες χωρίς να φριζάρουν.

Αν έχετε σπαστές η χαλαρές μπούκλες, ο αφρός είναι το καλύτερο για τα μαλλιά σας.

Τα λαδάκια, οι κρέμες και οι πάστες μαλλιών βοηθάνε να κρατήσουν τα στεγνά μαλλιά στην θέση τους.

Οι κρέμες που είναι ειδικά για τις μπούκλες, όπως το Moroccanoil Intense Curl Cream 300ml, χρησιμοποιούνται ως θεραπεία leave-in – conditioner. Χρησιμοποιήστε το μόνο του ή με άλλα προϊόντα styling, αλλά δίνει ένα πιο σταθερό κράτημα όταν συνδυάζεται με gel ή mousse.

Το κόλπο για να χρησιμοποιείτε σωστά την φυσούνα.

Όταν χρησιμοποιείτε μια φυσούνα, να γυρνάτε κεφάλι σας ανάποδα έτσι ώστε οι μπούκλες να πέφτουν προς τα κάτω και να κάθονται.

Στεγνώστε το 80 με 90 % των μαλλιών σας και επίσης, μην κρατάτε την φυσούνα σε ένα σημείο. Να το γυρνάτε γύρω από το κεφάλι σας, έτσι ώστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν ομοιόμορφα.

Μην κάνετε αυτό το λάθος

Το μεγαλύτερο λάθος στα σγουρά μαλλιά που κάνουν τα περισσότερα κορίτσια είναι να μην χωρίζουν τα μαλλιά τους σε 5 τμήματα τουλάχιστον πριν βάλουν το προϊόν styling.

Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι αρκετά βρεγμένα κατά την εφαρμογή των προϊόντων, επειδή τα σγουρά μαλλιά είναι ευαίσθητα και φριζάρουν εύκολα.

Αν δεν χωρίσετε τα μαλλιά σας κατά την εφαρμογή των προϊόντων η τρίχα δεν απορροφά πλήρως το προϊόν, αφήνοντας κάποιες τρίχες σκληρές, οι οποίες θα δημιουργήσουν φριζάρισμα και όχι μπούκλα.

Θα πρέπει επίσης να επισκεφτείτε ένα κομμωτήριο που ειδικεύεται στα σγουρά μαλλιά και να αποφύγετε το κοντό κούρεμα.

Η νέα τάση της μόδας για να δοκιμάσετε

Ο καλύτερος τρόπος για να φαίνονται τα σγουρά μαλλιά πιο καθορισμένα είναι να κάνετε κάποιες ανταύγειες. Το χρώμα εξαρτάται από τον τόνο του δέρματός σας, και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό στυλ.

Όσο για το look των μαλλιών σας δοκιμάσετε όλες τις πλεξούδες που υπάρχουν!