Η επιλογή του σωστού τύπου γενιών για το σχήμα του προσώπου σας

0
97

Το να μακρύνετε τα γένια σας ακούγεται  σαν μια απόφαση με πολύ φασαρία, αλλά πριν ξεκινήσετε να βγάζετε την κρέμα ξυρίσματος και την ξυριστική μηχανή υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

Το σχήμα του προσώπου σας θα μπορούσε να έχει μια μεγαλύτερη επιρροή από ό, τι νομίζετε για το εάν ή όχι σας ταιριάζουν τα γένια στο πρόσωπο.

Παρά τα όσα θα θέλατε να πιστεύετε, ένα μέγεθος και στυλ δεν ταιριάζει σε όλους, γι’ αυτό αξίζει να κάνετε την εργασία σας ψάχνοντας να δείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο στο πρόσωπο.

Ακούγεται πάρα πολύ κουραστική δουλειά; μην ανησυχείτε. Έχουμε μαζέψει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με το θέματα αυτά για να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Τετράγωνο Σχήμα                                                                                      

Το τετράγωνο σαγόνι θεωρείται το πιο αρσενικό σχήμα προσώπου από τα υπόλοιπα γι’ αυτό και αξίζει να τονίζεται το σχήμα παρά να το κρύβεται. Μπορείτε να μακρύνετε κάθε τύπο γενιών, ακόμα και ένα μούσι θα κολάκευε το τετράγωνο πρόσωπο.

Ορθογώνιο Σχήμα

Το ορθογώνιο σχήμα προσώπου έχει πιο έντονες γραμμές οπότε τα μικρά γένια είναι τα πιο κατάλληλα διότι διατηρεί της φυσικές γραμμές του προσώπου.

Στρογγυλό Σχήμα 
Ένα όμορφα και περιποιημένο μούσι με έντονες γραμμές κατά μήκος των ζυγωματικών είναι το καλύτερο στυλ για το στρογγυλό σχήμα προσώπου, ενώ δίνει ένα πιο οβάλ σχήμα στο πρόσωπο.

Οβάλ Σχήμα
Ένα οβάλ πρόσωπο είναι μακράν το πιο εύκολο σχήμα προσώπου, με σχεδόν κάθε στυλ γενειάδας να του πηγαίνει. Είναι ένα από τα πιο συμμετρικά σχήματα προσώπου, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να κρύβεται ορισμένα χαρακτηριστικά για να έχετε τα τέλεια γένια. Πειραματιστείτε και δείτε τι προτιμάτε στο πρόσωπο σας.

Μικρό Σχήμα
Τα μικρά πρόσωπα έχουν και της δυσκολίες τους καλό θα ήταν να αποφεύγατε τα μακριά γένια . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χάνετε όλη την διασκέδαση όσον αφορά της τρίχες στο πρόσωπο, ένα μικρό μουστάκι θα ήταν ότι πρέπει για το μικρό πρόσωπο σας.

Μεγάλο Σχήμα
Το μεγάλο σχήμα πρόσωπού έχει την πολυτέλεια να μακρύνει μεγάλα γένια. Επιλέξτε λοιπόν τα μεγάλα γένια και να τα διατηρείτε  σωστά ώστε το πρόσωπο σας να μην δείχνει υπερβολικά μεγάλο.

Το πηγούνι που προεξέχει
Τα παραδοσιακά γένια πάνε πολύ στα πηγούνια που προεξέχουν , κρατήστε τις πλευρές του προσώπου πιο έντονες για να φαίνεται πιο ομοιόμορφο.