Τα ιδανικά κουρέματα για κάθε σχήμα προσώπου!

0
85

Τα ιδανικά κουρέματα για κάθε σχήμα προσώπου!

Μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε το σχήμα του προσώπου σας, απλά τραβήξτε τα μαλλιά σας όλα πίσω με το ένα χέρι και με το άλλο σας χέρι ζωγραφίστε στον καθρέφτη με έναν μαρκαδόρο ή ένα κραγιόν το περίγραμμα του. Αν πάλι δεν θέλετε να λερώσετε τον καθρέφτη σας χρησιμοποιείστε μια φωτογραφία σας, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Κουρέματα που ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας .

Οβάλ σχήμα προσώπου

Το οβάλ σχήμα θεωρείται και το ιδανικότερο από πολλούς, παρόλα αυτά δεν είναι πολλοί αυτοί που έχουν οβάλ σχήμα προσώπου. Σχεδόν όλα τα χτενίσματα και μήκη μαλλιών ταιριάζουν σε ένα τέτοιο πρόσωπο, καλό όμως είναι να αποφεύγονται οι πολύ βαριές φράντζες ή πολλές αφέλειες που κρύβουν το πρόσωπο.

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

Το στρογγυλό σχήμα προσώπου είναι ένα από τα σπανιότερα και χαρακτηρίζεται από το στρογγυλό σχήμα που έχει το πηγούνι.. Αυτό που πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε το τόσο στρογγυλό σχήμα είναι να μειώσουμε τον όγκο στα μαλλιά . Πρέπει επίσης να αποφεύγουμε τα κουρέματα με κοντά μαλλιά γιατί κάνουν το πρόσωπο στρογγυλό. Τα μακριά μαλλιά ταιριάζουν πολύ καλυτέρα σε στρόγγυλα πρόσωπα γιατί μπορούν και μακραίνουν το πρόσωπο καθώς και μειώνουν τον όγκο του προσώπου , όπως και κουρέματα που φτάνουν κάτω από το πηγούνι και ίσως και κάποιες απαλές αφέλειες.

Μακρύ σχήμα προσώπου

Το μακρύ σχήμα προσώπου πολλές φορές το ονομάζουμε και ορθογώνιο. Χρειάζεται με κάποιο τρόπο να το κάνουμε να δείχνει πιο κοντό και πιο φαρδύ. Καλό είναι να αποφεύγονται χτενίσματα πολύ κοντά χωρίς φράντζα και με όγκο στο πάνω μέρος και σίγουρα αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι το κοντό καρέ. Ενώ σε αντίθεση μια φράντζα στρογγυλεμένη θα δώσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα δίνοντας όγκο στο πλάι. Τέλος προσπαθήστε να κρατάτε τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο, αυτό θα τους δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Κουρέματα που ταιριάζουν σε τετράγωνα πρόσωπα

Διαλέξτε ένα στυλ μακρύ ή κοντό που μπορεί να απαλύνει το έντονο τετράγωνο πηγούνι και το μέτωπο. Καλό είναι να αποφεύγετε τα κουρέματα με έντονο τελείωμα, ένα μήκος, βαριές φράντζες και τέλος το καρέ. Αν πάλι είστε τύπος που σας αρέσει το κοντό προτιμείστε κάτι φιλαριστό . Τα μαλλιά θα πρέπει να πλαισιώνουν το πρόσωπο. Μπορούμε να κάνουμε το πρόσωπο να δείχνει πιο μακρύ ειδικά αν δώσουμε όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Εάν πάλι έχετε μακριά μαλλιά οι μπούκλες του πάνε σε μήκος κάτω από τους ώμους και ίσως με λίγες αφέλειες να πέφτουν γύρω από τους κροτάφους .

Κουρέματα σε πρόσωπα με σχήμα καρδιάς

Συνήθως αυτό το σχήμα προσώπου είναι φαρδύ γύρω από το μέτωπο και στενεύει προς το σαγόνι, που συνήθως είναι πιο μικρό και λίγο πιο μυτερό. Το αποτέλεσμα που θέλουμε να δώσουμε εδώ είναι να κάνουμε το πρόσωπο πιο στρογγυλό γύρω από το πηγούνι ώστε να αλλάξουμε το σχήμα καρδιάς που έχει. Δοκιμάστε μαλλιά που το μήκος τους θα φτάνει στο ύψος των ώμων και δώστε περισσότερο όγκο στα μαλλιά κάτω από το πηγούνι με απαλές μπούκλες .

Αν πάλι σας αρέσει η φράντζα θα ήταν καλό να είναι αρκετά γεμάτη και να καλύπτει μέρος του μετώπου ώστε να μειώσει το μήκος του προσώπου.

Γενικώς τα μαλλιά θα πρέπει να έχουν όγκο στο κάτω μέρος με μπούκλες ή αρκετά ανακατεμένα.

Κουρέματα που ταιριάζουν σε πρόσωπο με σχήμα διαμαντιού

Αυτό το σχήμα προσώπου είναι φαρδύτερο κοντά στα ζυγωματικά και πιο στενό στο πηγούνι και στο μέτωπο. Για να μπορέσουμε να δώσουμε την εντύπωση ενός πιο οβάλ σχήματος προσπαθούμε να μεγαλώσουμε το μέτωπο και το πηγούνι,. Αν θέλετε να έχετε φράντζα κρατήστε την ανάλαφρη, και καλό θα ήταν να αποφύγετε τα πολλά μαλλιά μπροστά στο πρόσωπο.

Κουρέματα που ταιριάζουν σε τριγωνικά πρόσωπα.

Αυτά τα πρόσωπα έχουν στενό μικρό μέτωπο και είναι πιο φαρδιά γύρω από το πηγούνι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε φάρδος στο μέτωπο, γύρω από στους κροτάφους, δημιουργώντας μια φράντζα αρκετά γεμάτη ώστε να ισορροπήσει με το πηγούνι .Μην αφήνετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν κάτω από τους ώμους αφού αυτό θα τόνιζε την περιοχή του σαγονιού.

 

Συντάχθηκε απο hair salon