Πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε, πώς θα βρεις το σωστό σαμπουάν

0
263
Πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε, και το σωστό σαμπουάν

Πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε, πως θα βρεις το σωστό σαμπουάν, σε αυτό το άρθρο θα σας λύσουμε αυτές της απορίες και θα σας δώσουμε μερικά και εύκολα tips!

Πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε, και το σωστό σαμπουάν

Για αρχή: 
1. Είσαι σίγουρη πως χρησιμοποιείς το σωστό σαμπουάν;
2. Τι διαφορά έχουν τα διαφανή σαμπουάν από αυτά που έχουν άσπρο χρώμα;
3. Πρέπει να αλλάζουμε σαμπουάν όπως κάνουμε, ας πούμε, με την οδοντόβουρτσά μας; Κι αν ναι, κάθε πόσο πρέπει να  αλλάζουμε;

– Πώς θα επιλέξω το σωστό σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών μου;
Πριν επιλέξετε ένα σαμπουάν πρέπει γνωρίζετε τον τύπο της τρίχας σας.

Υπάρχουν μαλλιά εύθραυστα λεπτά, χοντρά,  λιπαρά, ξηρά. Έχοντας κάνει πρώτα αναγνώριση τον τύπο των μαλλιών σας επιλέξτε το σωστό σαμπουάν, κατάλληλο για τις δικές σας ανάγκες.
Αναλυτικά:
1. Αν τα μαλλιά σας είναι εύθραυστα λεπτά, επιλέξετε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό γιατί η κάθε είδους συσσώρευση ελαίων μπορεί να τα κάνει βαριά.
2. Αν τα μαλλιά σας είναι χοντρά, επιλέξετε και  πάλι ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό διότι κρατούν περισσότερη βρωμιά.
3. Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά επιλέξτε ένα σαμπουάν το οποίο αφαιρεί τα φυσικά έλαια και παράλληλα ενυδατώνει την τρίχα  και την επιδερμίδα ,δημιουργώντας μια  ισορροπία.
4. Τα ξηρά μαλλιά χρειάζονται εξτρά ενυδάτωση και εξτρά κερατίνη, έτσι ώστε να αναδομηθεί η τρίχα και να αποκτήσει ξανά την χαμένη ελαστικότητα και λάμψη.

Πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε, και το σωστό σαμπουάν

– Τι γίνεται στην περίπτωση που τα μαλλιά μου έχουν παραπάνω από μια ανάγκες; Ας πούμε είναι λιπαρά στην ρίζα, ξηρά στις άκρες και φριζάρουν;

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διαλέξω σαμπουάν για λιπαρά, για ξηρά μαλλιά ή για μαλλιά που φριζάρουν;

Στην περίπτωση που τα μαλλιά μας είναι λιπαρά στην ρίζα και ξηρά στις άκρες θα επιλέξουμε σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά ( κατά προτίμηση χωρίς πρόσθετα χημικά).

Αν θέλουμε extra ενυδάτωση στις άκρες, προσθέτουμε φυσικά έλαια μόνο στις άκρες σε μικρή ποσότητα για να μην τα βαρύνουν.