Τι είναι το pH των μαλλιών και του τριχωτού

0
950
Τι είναι το pH των μαλλιών, και του τριχωτού

Τι είναι το pH των μαλλιών, και του τριχωτού

Τι είναι το pH των μαλλιών, και του τριχωτού υπάρχει το ουδέτερο PH και οι αποκλίσεις του.. παρακάτω θα μάθετε τι είναι και πως επηρεάζονται οι αποκλίσεις

Η διατήρηση του σωστού pH της τρίχας και του τριχωτού είναι πολύ ουσιώδης για την υγεία των μαλλιών. Τα προϊόντα μαλλιών μπορούν γενικά να ελέγχουν το pH των μαλλιών.

Τι είναι Ουδέτερο pH;

Ένα pH 7 είναι χημικά ουδέτερο. Προϊόντα περιποίησης μαλλιών με επίπεδο pH μεταξύ 3,5 και 5,5 θεωρείται ότι είναι πολύ ευεργετικά για τα μαλλιά.

Αποκλίσεις pH:

Όταν το pH πέφτει κάτω από το 6.0, το περιτρίχιο συστέλλεται και σφίγγει. Ένα ήπιο όξινο κοντίσιονερ (με pH κάτω από 7) μπορεί να χαρίσει λάμψη στην τρίχα.

Εντούτοις, ένα πολύ όξινο προϊόν μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην τρίχα.

Όξινα κοντίσιονερς δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε βαμμένα με κόκκινες/πορτοκαλί αποχρώσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προτιμήστε ειδικές σειρές περιποίησης για βαμμένα μαλλιά.

Όταν το pH γίνεται πιο αλκαλικό (πάνω από 7.0), το περιτρίχιο μαλακώνει και ανοίγει σαν κουκουνάρα. Αυτό είναι αναγκαίο σε μια διαδικασία βαφής προκειμένου να εισχωρήσουν τα πιγκμέντα μέσα στη δομή της τρίχας, όμως αν το pH γίνει υπερβολικά αλκαλικό, θα προκαλέσει βλάβη.

Τρίχα με πολύ αλκαλική, πορώδη δομή δεν διατηρεί το χρώμα όσο πρέπει.

Μετά από μια αναλυτική διάγνωση των μαλλιών ο κομμωτής είναι σε θέση να συμβουλέψει τον πελάτη σχετικά με τη ρύθμιση της τιμής του pH των μαλλιών και του τριχωτού.