Το χωριό με τα μακρύτερα μαλλιά στον πλανήτη!

0
204
Το χωριό με τα μακρύτερα μαλλιά στον πλανήτη!

 Τα μαλλιά είναι πολύ σημαντικά για τις γυναίκες ανά τον κόσμο, καθώς τονίζουν τα χαρακτηριστικά τους, αλλά για τις γυναίκες που ζουν στο χωριό Huangluo της Κίνας, τα μαλλιά τους όχι μόνο ξεχωρίζουν λόγω μήκους αλλά έχουν βραβευθεί κιόλας ως τα μακρύτερα στον πλανήτη. 

Στο χωριό ζουν περίπου 82 οικογένειες που ανήκουν στη φυλή Red Yao, ονομασία που οφείλεται στα παραδοσιακά κόκκινα ρούχα τους. 
 
Αλλά το πιο συναρπαστικό πράγμα που θα συναντήσει κάποιος στο χωριό είναι η εμμονή των γυναικών με τα μακριά μαλλιά. Στην πραγματικότητα, το χωριό Huangluo έχει λάβει πιστοποίηση από τα Ρεκόρ Γκίνες ως το «χωριό με τα πιο μακριά μαλλιά του κόσμου».
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μέσο μήκος των μαλλιών των 120 γυναικών του Huangluo είναι 1,7 μέτρα, με τα μακρύτερα να υπερβαίνουν τα 2,1 μέτρα, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η φήμη του είναι δικαιολογημένη. 
 
Τα μαλλιά ανέκαθεν έπαιζαν σπουδαίο ρόλο στη ζωή των γυναικών του χωριού που μόνο ο σύζυγος και τα παιδιά μπορούσαν να δουν την πλούσια κόμη τους.
 
Αλλά όλες αυτές οι παλιές παραδόσεις εγκαταλείφθηκαν το 1987.
Οι γυναίκες στο Huangluo επιτρέπεται να κόψουν τα μαλλιά τους μόνο μία φορά στη ζωή τους, όταν γίνουν 16.
Αν τα μαλλιά της γυναίκας περιστρέφονται γύρω από το κεφάλι της, αυτό σημαίνει ότι είναι παντρεμένη αλλά δεν έχει παιδιά.
Αν έχει ένα μικρό «κουλούρι» στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, αυτό δηλώνει ότι είναι παντρεμένη με παιδιά.
Ενώ αν φοράει ένα μαντίλι γύρω από το κεφάλι της, τότε ψάχνει για σύζυγο.