Ξυριστική μηχανή / σαπούνι / πινέλο

0
45

Ξυριστική μηχανή / σαπούνι / πινέλο

 

Είμαστε ένα βήμα πριν ξυριστούμε σωστά, αλλά πριν από αυτό πρέπει να γνωρίσουμε τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Ξυριστική μηχανή / σαπούνι / πινέλο.

Καταρχήν χρειαζόμαστε ένα καλό σαπούνι ή κρέμα ξυρίσματος. Στην αγορά θα βρείτε τεράστια ποικιλία. Κάποια από αυτά περιέχουν ζωικό λίπος, κάποια όχι. Κάποια περιέχουν περισσότερα “συντηρητικά” από κάποια άλλα. Οι μυρωδιές τους πάρα πολλές και γενικά θα σας πάρει κάποιο διάστημα μέχρι να βρείτε αυτό ή αυτά που σας κάνουν. Ίσως όμως αυτό το ψάξιμο να είναι και από τις καλύτερες στιγμές του παραδοσιακού ξυρίσματος.

Απαραίτητο φυσικά το πινέλο ξυρίσματος για την δημιουργία αφρού.
Κυκλοφορούν πινέλα με τρίχα χοίρου, ασβού, αλόγου και συνθετικά. Τα χοίρου είναι σαφώς σκληρότερα και “διαλύουν” ευκολότερα τα σκληρά σαπούνια σε αντίθεση με αυτά από τρίχα ασβού που είναι πολύ μαλακά και τα χρησιμοποιούμε κυρίως με κρέμες. ‘Έχετε πάντως υπόψη σας ότι το υψηλότερο κόστος δεν βοηθά απαραίτητα στη σωστή εκλογή πινέλου. Πχ ένα φτηνό μαλακό συνθετικό των 5-6 ευρώ μπορεί άνετα να σας ικανοποιήσει το ίδιο με ένα πανάκριβο πινέλο από ασβό. Όλα είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και αυτή διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Το επόμενο που θα χρειαστείτε είναι μια μηχανή ξυρίσματος. Εδώ αρχικά θα πελαγώσετε από τα είδη τους (μηχανές κλειστού/ανοιχτού τύπου, ρυθμιζόμενες, φαλτσέτες, σαβέτες (κλπ) όμως τα πράγματα είναι απλά, μιας και μιλάμε για αρχάριους.
Διαλέξτε με σιγουριά μια γνωστή μηχανή κλειστού τύπου, και ξεκινήστε να ξυρίζεστε. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους μόλις μάθετε τα βασικά.

Τι έμεινε ? τα ξυραφάκια !.. Είναι ίσως ο μόνος γρίφος του παραδοσιακού ξυρίσματος που δεν θα λύσετε ποτέ. Είναι τόσο διαφορετικά τα πρόσωπα μας όσες και οι γνώμες που
θα ακούσετε για το ποιο είναι το καλύτερο ξυραφάκι, οπότε μην δώσετε πολύ σημασία. Επιλέξτε κάποιο γλυκό και ικανοποιητικά κοφτερό και ξεκινήστε. Για το αν δεν πάει καλά κάποιο απο τα πρώτα σας ξυρίσματα, είναι σιγουρο ότι δεν φταίει το ξυραφάκι αλλά η τεχνική σας ή ο αφρός σας ή η προετοιμασία σας.
Όλα θα διορθωθούν πολύ σύντομα.
Αν έχετε επιλέξει τα “όπλα” σας, είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης στα επόμενα άρθρα μας.