7 τρόποι για να αντιμετωπίσετε και να ξανά φτιάξετε τα κατεστραμμένα σας μαλλιά

0
82

 

 

  1. Η έγκαιρη ανίχνευση είναι το κλειδί για να ξανά βρούνε υγεία τα ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Είναι τα μαλλιά σας ξηρά και θαμπά; Έχετε σπασμένες άκρες και φριζάρισμα; Υπάρχουν θεραπείες, σαμπουάν, μαλακτικές και προϊόντα styling που βοηθούν στην αναδόμηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών και στην επαναφορά της χαμένης ζωντάνιας τους.

  1. Ένα καλό κούρεμα θα αναζωογονήσει τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά!

Αν τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά έχουν ψαλίδα και σπάνε, το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να φαίνονται καλύτερα και να ζωντανεύσουν είναι μια σωστή περιποίηση. Για να πετύχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, θα πρέπει να καθαρίσετε λίγο τις άκρες των μαλλιών σας.

  1. Μην χρησιμοποιείτε εργαλεία styling χωρίς προστασία όταν τα μαλλιά είναι ήδη ταλαιπωρημένα.

Το ίσιωμα με πιστολάκι ή πρέσα θα βλάψει σίγουρα τα μαλλιά περισσότερο, εάν δε γίνει σωστά. Είναι καλύτερο αν χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή πρέσα, να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα, βάζοντας κάποιο θεραπευτικό ή προστατευτικό προϊόν πριν.

  1. Εναλλακτικές λύσεις για το χρώμα των μαλλιών σας.

Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ταλαιπωρημένα, συζητήστε με τον στιλίστα του κομμωτηρίου σας για πιο ήπια μορφή χρώματος των μαλλιών, όπως οι βαφές χωρίς αμμωνία.

Ακόμα, ψάξτε για υγιέστερες εναλλακτικές λύσεις στο ίσιωμα των μαλλιών σας.

Μια ισχυρή λοσιόν ή σπρέι που χρησιμοποιούνται στα κομμωτήρια βοηθούν στο να

παράγουν φυσική μπούκλα και έχουν ελάχιστες επιπτώσεις στην υγεία των μαλλιών.

  1. Σαμπουάν και Conditioner τεχνογνωσίας για ταλαιπωρημένα μαλλιάΕπιλέξτε προσεκτικά ένα σαμπουάν και conditioner για ταλαιπωρημένα μαλλιά.Το σαμπουάν και η μαλακτική πρέπει να περιέχουν φυσικά έλαια που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας. Ψάξτε για ένα απαλό σαμπουάν με pH 4,5 έως 5,5.

    Τέλος, το ζεστό νερό μπορεί να βλάψει τα μαλλιά,οπότε πλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό ή κρύο νερό για περισσότερο υγιή και λαμπερά μαλλιά.

  2. Χρησιμοποιώντας τα μεγάλα όπλα: Μάσκα – Θεραπεία για τη διάσωση των ταλαιπωρημένων μαλλιών.

Κατά την αγορά μιας κρέμας ενυδάτωσης για ταλαιπωρημένα μαλλιά,

αναζητήστε προϊόντα που έχουν ενυδατικά συστατικά, όπως το ελαιόλαδο, κερατίνη, πρωτεΐνη ή το βούτυρο.

Δύο φορές την εβδομάδα, εφαρμόστε τη θεραπεία ή τη μάσκα και αφήστε τη για μια ολόκληρη ώρα,

χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό σκουφάκι για να βοηθήσει διεισδυτικά το προϊόν.

Επιπλέον, μία φορά την εβδομάδα μπορείτε να εφαρμόσετε τη θεραπεία στο ντους μετά το λούσιμο. Αφήστε το για τρία έως πέντε λεπτά για γρήγορη ενυδάτωση και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

θεραπείες με λάδι είναι μια άλλη επιλογή για ταλαιπωρημένα μαλλιά. Εφαρμόστε το λάδι και καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι ή πλαστικό περιτύλιγμα.

Αφήστε για μίση ώρα και μετά ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Επανορθωτικές θεραπείες με λάδι μπορεί να γίνουν μία έως τρεις φορές ανά μήνα για ταλαιπωρημένα μαλλιά, ανάλογα την ανάγκη.

Η σωστή χρήση αυτών των θεραπειών μπορεί να αυξήσει την ελαστικότητα στα ταλαιπωρημένα μαλλιά και να δημιουργήσουν γυαλάδα,

αλλά να είστε προσεκτικοί – η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει στα μαλλιά σας λιπαρότητα.