Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για να έχετε μια υγιή και εμφανίσιμη γενειάδα.

0
410
Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για να έχετε μια υγιή και εμφανίσιμη γενειάδα.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για να έχετε μια υγιή και εμφανίσιμη γενειάδα.

Μην ξυρίζετε ή κόβετε τα γένια όταν είναι αρκετά κοντά.

Αφήστε τα να αναπτυχθούν φυσικά για περίπου 2 μήνες για να μην χαλάσετε το φυσικό τους σχήμα. Μπορείτε απλά να τα τριμάρετε στα σημεία που είναι ασύμμετρα ή πετάνε οι τρίχες, όποτε χρειάζεται.

Μην αφήνετε φαγητό στα γένια σας.

Τα γένια είναι πολύ εύκολο να λερωθούν και να γίνουν εστία μικροβίων. Γι’ αυτό και πρέπει πάντα μετά από κάθε γεύμα να καθαρίζετε τα γένια σας για μια υγιή εμφάνιση.

Μην αφήνετε το μουστάκι σας απεριποίητο και πολύ κοντό.

Ένα εμφανίσιμο μουστάκι σε συνδυασμό με τα καλοσχηματισμένα γένια μπορεί να δώσει μια μοναδική εμφάνιση. Αφήστε το λοιπόν να αναπτυχθεί και δώστε του ένα ομοιόμορφο σχήμα.

Μην σταματήσετε να ξυρίζετε τον αυχένα.

Για ένα ολοκληρωμένο beard style θα πρέπει ο λαιμός σας να είναι «καθαρός». Ξυρίστε τον λοιπόν ομοιόμορφα και δείτε το στυλ σας να γίνεται αυτόματα πιο κομψό και περιποιημένο. Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε στο ύψος που ξυρίζετε τον αυχένα!

Βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση της μηχανής τριμαρίσματος είναι σωστή.

Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα η ρύθμιση της μηχανής είναι απόλυτα σημαντική.

Γι’ αυτό να είστε πάντα προσεκτικοί στην επιλογή σας και να τσεκάρετε πάντα την μηχανή σε περίπτωση που δεν την χρησιμοποιείτε και μόνο εσείς σε καθημερινή βάση.

Μην σταματάτε να έχετε υπομονή κατά την ανάπτυξη των γενιών.

Η τελευταία και σημαντικότερη συμβουλή είναι ότι επειδή τα γένια δεν μεγαλώνουν πάντα με ευκολία, θα πρέπει να παραμείνετε υπομονετικοί και να έχετε επιμονή. Μην βιαστείτε να ξυριστείτε, απολαύστε τη διαδικασία και να ‘στε σίγουροι ότι θα ανταμειφθείτε με μια καλοσχηματισμένη και αρρενωπή γενειάδα!