Οδηγίες προς γενειοφόρους

0
431
5 συμβουλές για ένα μακρύτερο, παχύτερο, ομορφότερο μούσι.

5 συμβουλές για ένα μακρύτερο, παχύτερο, ομορφότερο μούσι.

Η γενειάδα δεν είναι απλώς «γένια» – αυτό είναι το θεμελιώδες που οφείλεις να έχεις στο μυαλό σου. Η γενειάδα είναι μαλλιά στο πρόσωπο. Και θέλουν πολύ περισσότερη περιποίηση και από τα ίδια σου τα μαλλιά.

Ένα ατημέλητο μούσι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα σύμβολο κακής αισθητικής και νωθρότητας: έχεις στο πρόσωπό σου ένα τόσο «δυνατό» στοιχείο και δεν κάνεις απολύτως τίποτα για να το αναδείξεις.

Εάν, λοιπόν, θέλεις η γενειάδα σου να αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο του προσώπου σου αλλά και του συνολικού σου στυλ, οφείλεις να λάβεις υπ’ όψιν σου κάποιες σημαντικές επισημάνσεις.

5 συμβουλές για ένα μακρύτερο, παχύτερο, ομορφότερο μούσι.

Όταν πάρεις την απόφαση να αποκτήσεις γενειάδα, φρόντισε ώστε να μεγαλώνει αξιοπρεπώς. Σε όποιο μήκος κι αν φτάσει με τον καιρό, οφείλει να δείχνει περιποιημένη και υγιής.

Τη στιγμή που αποφασίζεις να μεγαλώσεις μια γενειάδα αναλαμβάνεις μια σειρά δεσμεύσεων: οφείλεις να την τριμάρεις τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα, να την πλένεις μία φορά την ημέρα, για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το μούσι έχει δύναμη και δημιουργεί ένα μοναδικό στυλ. Σε ένα αδύνατο πρόσωπο χαρίζει πλάτος, ενώ για ένα στρογγυλό ή παχουλό πρόσωπο αποτελεί ιδανικό καμουφλάζ.

Σε extreme καταστάσεις μπορεί να προσφέρει ζεστασιά ή ακόμα και ένα μέρος να στηρίξεις το μολύβι σου.

Η σημαντικότερη απόφαση που πρέπει να πάρεις είναι μέχρι που θέλεις να φτάσει το μούσι σου.

Ότι και να αποφασίσεις, μια συμβουλή είναι ποτέ μην του κόβεις τη φόρα κοντά στο σαγόνι.

Προσδιόρισε ένα μάξιμουμ μήκος κάπου γύρω στο μήλο του Αδάμ κι ένα πλάτος ως το σημείο όπου ενώνονται ο λαιμός με το κεφάλι σου. Και πάντα να το κόβεις έτσι ώστε να δημιουργείται μια μύτη προς τα κάτω.

5 συμβουλές για ένα μακρύτερο, παχύτερο, ομορφότερο μούσι.