Η φαβορίτα θέλει τέχνη

0
414
Η φαβορίτα, θέλει τέχνη

Η φαβορίτα, θέλει τέχνη

Η φαβορίτα, θέλει τέχνη και έχει τον δικό της ξεχωριστό ρόλο στο χάρτη του ανδρικού grooming.

Θυμήσου πόσους διάσημους άντρες γνωρίζεις χάρη στις φαβορίτες τους.

Τον Lemmy των Motorhead.

Τον John Lennon, ακόμα και τον Hugh Jackman ως Wolverine.

Οι φαβορίτες, ή μάλλον οι προσεγμένες φαβορίτες, σε κάνουν να δείχνεις περιποιημένος και ξεχωριστός σε κάθε εμφάνιση, αρκεί να ξέρεις να τις κουμαντάρεις σωστά και να μην πετάγονται σαν γαϊδουράγκαθα.

Η φαβορίτα, θέλει τέχνη

Αρχικά, κόψε τις τρίχες που πετάγονται

Αυτό θα το κάνεις με ψαλιδάκι. Όχι τόσο επειδή η δουλειά δεν θα γίνει με την ξυριστική, αλλά το ψαλιδάκι θα καθαρίσει τις περιττές τρίχες από το διάβα σου, κάνοντας την όλη φάση ευκολότερη. Μικρές κινήσεις κάθε φορά και με καλό καθρέφτη.

Καθάρισε την περιοχή γύρω από τα αυτιά

Βάλε την σκάλα στο 0 και ξεκίνα, με προσεχτικές κινήσεις, να καθαρίζεις την περιοχή γύρω από τ’ αυτιά. Είναι τα σημεία που μαζεύουν τις περισσότερες ανεπιθύμητες τρίχες, με αυτό το σπαστικό και αντιαισθητικό μάκρος τους. Αν έχεις σταθερό χέρι, μην περιοριστείς στην περιοχή της φαβορίτας, αλλά καθάρισε και την περιοχή πίσω από τα’ αυτιά.

Χτένισε με ευλάβεια

 Η χτένα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος στο κόψιμο – ειδικά αν τις θέλεις τις φαβορίτες σου κοντές. Για την ακρίβεια, αυτό που χρειάζεται είναι να χτενίσεις τις φαβορίτες προς τα κάτω για να τους δώσεις φυσική φορά. Είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν κυρίως περίεργες φύτρες, με την τρίχα να βγαίνει προς πάσα κατεύθυνση. Και τώρα είσαι έτοιμος για το κόψιμο.

Η safe επιλογή

Ξεκίνα με μία σχετικά ψηλή σκάλα στην ξυριστική σου. Δεν θα σου καταστρέψει το μήκος και θα σου δώσει το περιθώριο να τις κοντήνεις περισσότερο σε περίπτωση που διαπιστώσεις ότι δεν είσαι ευχαριστημένος με το πάχος τους.

Θέλεις και κόντυμα;

Αν θέλεις να τις εξαφανίσεις τελείως, φρόντισε τουλάχιστον να μην είναι στραβές. Η πιο καλύτερη λύση για να μην κόψεις την μία κοντύτερα από την άλλη, είναι να χρησιμοποιήσεις τους δείκτες σου ως μετρητές. Θα σε βοηθήσουν να βρεις το σωστό ύψος.

Η φαβορίτα, θέλει τέχνη

Τέλος, βάλε ξυράφι

Στην περίπτωση που παρέμεινες στο τριμάρισμα, ώρα να εξαφανίσεις μία και καλή τις τρίχες γύρω από την περιοχή του αυτιού. Χρησιμοποίησε μία pre-shave και στη  συνέχεια, με προσεχτικές κινήσεις, απομάκρυνε τις τρίχες που βρίσκονται περιμετρικά από το αυτί.

Η φαβορίτα, θέλει τέχνη

 

The King Elvis Presley
Luke Perry
 John Lennon
Hugh Jackman